شورای امنیت بار دیگر مقبولیت نامه آمریکا برای اعمال تحریم ایران را رد کرد + واکنش ایران و آمریکا
نمایندگی کشورمان در سازمان ملل در پی شکست دوباره آمریکا در سازمان ملل با عدم حمایت حداکثری از اقدام آن به استفاده از مکانیسم بازگردانی تحریم ها علیه ایران، مواضع کشورمان در این باره را بیان کرد.
نمایندگی کشورمان در سازمان ملل در ادامه تاکید کرد: شورای امنیت بار دیگر نشان داد که آمریکا در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت منزوی است.
علیرضا میریوسفی، معاون مطبوعاتی هیات کشورمان در سازمان ملل بیانیه نمایندگی دائمی کشورمان در نیویورک را درباره اقدام آمریکا به اعمال تحریمهای سازمان ملل علیه ایران در صفحه توییترش منتشر کرد.
در این بیانیه آمده است: امروز اکثریت تاثیرگذاری از اعضای شورای امنیت بار دیگر مقبولیت نامه اخیر آمریکا را که مدعی آغاز روندی برای اعمال تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران بود، رد کردند.
اگرچه نامههایی فردی یا جمعی به رئیس شورای امنیت سازمان ملل از سوی ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت از جمله اعضای باقی مانده در برنامه جامع اقدام عمل مشترک(برجام) و همچنین ایران پیش از این استحقاق قانونی نامه آمریکا را رد کردهاند.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل به وضوح بیان کردهاند که آمریکا پس از خروجش از برجام(وافق هستهای ایران) دیگر یکی از "مشارکتکنندگان دربرجام" نیست و از این رو هیچ حقی برای آغاز کردن روندی در راستای اعمال دوباره تحریمهای شورای امنیت علیه ایران ندارد، به این خاطر که این حق تنها برای "کشورهای مشارکتکننده در برجام" محفوظ است.
در نشست روز سهشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع خاورمیانه و مساله فلسطین برگزار شد، روسیه و چین از رئیس شورای امنیت خواستند درباره نشستهای دوجانبهای که با اعضای شورای امنیت داشته است درباره نامه آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه اطلاع رسانی کند.
دیان دیجانی، سفیر اندونزی در سازمان ملل که رئیس شورای امنیت در این ماه است در پاسخ به این سوال از جانب روسیه و چین اعلام کرد که در "جایگاهی نیست که بخواهد اقدام بیشتری درخصوص درخواست آمریکا مبنی بر بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران انجام دهد چراکه میان ۱۵ عضو شورای امنیت اجماع وجود ندارد".
کلی کرفت، نماینده آمریکا در سازمان ملل در پی سخنان دیان دیجانی، نماینده اندونزی در سازمان ملل که رئیس شورای امنیت در ماه اوت محسوب میشود، مدعی شد: بگذارید در این خصوص کاملا شفاف باشم. دولت ترامپ از ایستادن در جایگاهی که همنشینان محدودی داشته هراسی ندارد. من تنها از این متاسفم که دیگر اعضای شورای امنیت راه خود را گم کردهاند و حال میبینند که همنشین تروریستها شدهاند.
انا گیوگن، معاون نماینده فرانسه در سازمان ملل نیز در این جلسه در خصوص درخواست آمریکا مبنی بر کلید خوردن مکانیسم ماشه علیه ایران با اشاره به اینکه ۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت با بازگشت تحریمها علیه ایران موافق نبودهاند، گفت: ما باور داریم که در زمینه این درخواست نمیتوان اقداماتی بیشتر را اتخاذ کرد.
در ادامه این بیانیه آمده است: آنها باور دارند که آمریکا از حق آغاز کردن روندی برای اعمال دوباره تحریمهای شورای امنیت علیه ایران محروم شده است و نامه آن کشور نمیتواند ابلاغیهای واجد شرایط لازم برای قطعنامه ۲۲۳۱ باشد، بنابراین عاری از تاثیر قانونی در حال حاضر و در آینده است.
نمایندگی کشورمان در سازمان ملل مطرح میکند: موضع ایران در برابر این تلاش آمریکا نیز بسیار واضح است. این نامه و تمام ارجاعاتی که در آن ذکر شده است باطل و پوچ بوده و هیچ مبنای قانونی و تاثیری ندارند و بنابراین کاملا غیرقابل قبولند. استدلالهای قوی مربوطه ما و ارجاعات پشتیبان آن در نامه وزیر امور خارجه مان به رئیس شورای امنیت آمده است و به عنوان یک سند شورای امنیت ارائه شده است.
این بیانیه میافزاید: بررسیهای امروز در سازمان ملل باری دیگر انزوای آمریکا در ارتباط با برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را نشان داد. با توجه به این، هدف اعلام شده آمریکا از بین بردن قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام است. ایران اطمینان دارد که اعضای شورای امنیت مانع خواهند شد که این کشور سازمان ملل و از جمله شورای امنیت را تضعیف کند.
هیات کشورمان در سازمان ملل در پایان بیانیهاش اظهار کرد: با توجه به اتهامات بی اساسی که از سوی آمریکا در نشست شورای امنیت علیه ایران مطرح شد، باید تاکید شود که تقریبا تمامی مشکلات در خاورمیانه از اشغال مداوم فلسطین توسط رژیم اسرائیل و سیاستهای توسعه طلبانه آن که تحت حمایت آمریکا هستند و همچنین سیاستهای مداخلهجویانه، بیثباتکننده و مخرب آمریکا سرچشمه میگیرد که نمیتوان آن را با کارزار بدنام کردن پنهان کرد.
نخستین واکنش ایران به موضع رئیس شورای امنیت درباره مکانیسم ماشه
به گزارش همشهریآنلاین ، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در توییتی نوشت: «قلدری قانونگریزانه پمپئو یک بار دیگر آمریکا را منزوی کرد.
با آنکه ایالات متحده مانع رایزنی در شورای امنیت درباره ابلاغیه غیرقانونیاش در روز جمعه شد، اعضای حاضر در نشست امروزِ این شورا در خصوص مسائل خاورمیانه تلاش آمریکا را باطل و بلااثر دانستند.
وقت آن است دونالد ترامپ از گوش دادن به حرفهای نوچههای زورگو دست بردارد.»
واکنش بعیدینژاد به انزوای مجدد آمریکا در شورای امنیت
حمید بعیدینژاد سفیر ایران در لندن: امروز رئیس شورای امنیت در پاسخ به این سوال که چه اقدامی در برابر طرح آمریکا برای بازگشت تحریمها علیه ایران در نظر دارد، چون اعضای بسیار زیادی درشورای امنیت نظر کاملا مخالفی با یک عضو دیگر دارند، پیرامون موضوع اجماع وجود ندارد و لذا اقدامی در مورد پیشنهاد آمریکا متصور نیست. ختم جلسه!اعتراض آمریکا به شورای امنیت در قبال ایران
اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت با درخواست آمریکا برای بازگرداندن همه تحریمهای ایران مخالفت کردند. رئیس دورهای شورای امنیت با اشاره به این موضوع گفت که شورا در موضعی نیست که درباره درخواست واشنگتن اقدامی کند.
تحریمهای ایران که به برنامه هستهای این کشور مربوط میشد، با اجرای برجام به تدریج لغو شدند. برجام، توافق هستهای بین ایران و شش قدرت جهانی است. بنا به این توافق در ماه مهر امسال تحریمهای تسلیحاتی ایران لغو میشود. آمریکا قصد داشت که با کشاندن این موضوع به شورای امنیت سازمان ملل متحد، دوباره تحریمهای ایران را بازگرداند.
کلی کرافت، سفیر ایالات متحده در واکنش به این تصمیم رئیس دورهای شورای امنیت، به شدت به ۱۳ عضو شورا که با طرح آمریکا برای استفاده از مکانیزم ماشه مخالفت کردهاند انتقاد کرد. خانم کرافت گفت شورای امنیت راهش را گم کرده و در کنار «تروریستها» ایستاده است.
روسیه: با تائید رئیس شورای امنیت، مکانیسم ماشهای در کار نخواهد بود
منبع:
1. شورای امنیت بار دیگر مقبولیت نامه آمریکا برای اعمال تحریم ایران را رد کرد / ایسنا
2. نخستین واکنش ایران به موضع رئیس شورای امنیت درباره مکانیسم ماشه | توصیه ظریف به ترامپ / همشهری آنلاین
3. اعتراض آمریکا به شورای امنیت در قبال ایران: طرف تروریستها را گرفتهاید / بی بی سی
4. توییتر
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}